Söndag, sista augusti

Har varit på jobb idag. Kom hem runt halv 7. Sen har jag bara tittat på teve och sånt. Nu är det gonattdags igen, så att man orkar upp imorgon någorlunda bra (vilket man ändå inte gör).

Ska bjuda på en bild idag igen, men som jag sa igår så vet jag inte 100% själv hur den riktigt ser ut i andra människors datorer, men jag får hoppas att den ser ut som den ska :)

© Sarah Henriksson
                                                                                                                                             foto: Sarah H

Kalasdags

Jappr idag var vi på kusin Emils 4-års kalas. Av oss fick han ett byggare bob pussel och memoryspel, sådeså. Ja, sjörövarflaggan får vi inte glömma. Han gillar sjörövare.

Igår var vi till landet och jag fick köra bil på åkrarna, yes! :) Roligt. Vi gjorde det idag också. På kvällen åt vi pizza slices från lidl, muums.. :)

Och imorgon är det ju dags för jobb igen. 4 dagar. Pust. Kvällstur imorgon, skulle inte orka..
Menmen, måste man så måste man. Berättade jag förresten att jag fått vikariatet förlängt så nu jobbar jag till sista Juni 2009. Känns länge dit :P
Men det var bra, nu har jag något att göra efter årsskiftet också.

Snart är det höstmarknad. Höstmarknad. Jo höst är vad det håller på att bli här. Kallt ute. Regn och blåst. Usch. Ge mig en enkelbiljett till solen, tack! :)

Tänker bjuda på en bild jag tog på vägen hem från landet idag. Har bara öppnat den på min dator, som skärmen inte är riktigt korrekt på, så kan hända att bilden är jätteljus/mörk eller har allt för mycket/lite kontrast. Men om det är så, så kan ni ju alltid föreställa er hur den ska se ut ;D Det är faktist en orsak till varför jag inte har lagt in några bilder på sistone.. borde få det fixat :/


© Sarah Henriksson


Nu måste jag börja gå och sova, godnatt och sov gott hörni :)

OneRepublic - Say (All I Need)



Do you know where your heart is?
Do you think you can find it?

--

Feels like friday

Åh, nu är jag ledig i 2 dager, yeah! Tillbaka till jobbet först på söndag. Btw så har jag nu fått längre vikariat så jag kommer jobba där fram till sista juni 2009. Känns ganska länge dit.. men man får ta en dag i taget :)

Nu känns det som fredag. Just nu myser jag med Tessi i min säng :) Hon är så söt. Jennyfer var på agilityn med henne idag och det hade gått bra, förstod jag.
 
Igår var det dansträning igen. Det var roligt, som vanligt :) Vi kom hem med 17:40 bussen.

Ja, nu ska jag ta det lugnt och bara titta på teve. Måste försöka påminna mig själv om att det  faktist är torsdag.

sö-sö-söndag

Det är det där problemet me de här jäkla veckosluten, varför tar de alltid så snabbt slut?

Jag har varit en lite oaktiv bloggare de här senaste dagarna. Men för att lite fixa till det så kan jag ju alltid berätta vad jag gjort då istället:

På fredagen var vi ut och gå en lång länk med Tessi. Jag och mamma gick upp till en stor skog som ligger ganska nära vårt hus. Pappa körde Jennyfers nya scooter och hon åkte bakom. Sedan övningskörde hon lite där i skogen. Jag och mamma gick. Hon körde lite fram och tillbaka och sånt. Alltså det är en hyfsad väg där inne, hon körde inte mitt i skogen med den. Det kanske lät lite så. Men usch vad jag är roddig. Här ser ni en liten orsak till varför jag inte skrivit på några dar..

Nåja.. På lördagen var vi på landet hela dagen. Jag och Jennyfer gick och fotade lite i skogen, fast det var lite jobbigt pga. myggor, kvistar mm.
Men några fina bilder blev det nog trots allt :)

Idag har det regnat. Från morgon till kväll. Vi var ut och åka till Kimito för skojs skull och tittade var yrkesinstitutet ligger. Vi stannade och drack kaffe vid abc på hemvägen. Sen åt vi varsin stooor pehmis (mjukglass).
Nu på kvällen var jag ut och gå med Tessi i regnet. Stora daggmaskar höll på att invadera gatorna. Och då menar ja stora. Minst 15 cm. Uschuschusch....

Herregud det blev långt det här.

Nu måste jag sova, godnatt people :)


Colby O'Donis feat. Akon - What You Got


Lady Gaga feat. Colby O'Donis & Akon - Just Dance

Videon är ganska dålig, men själva låten ser i alla fall till att fastna i skallen på mig.



Spin that record babe.

Vad tycker du?

D a n c e

Ja, idag var vi och provade den nya danstimmen. Den är i Karis med en annan lärare. Hon visade sig vara minst lika bra som U.

Det var jätteroligt faktist, den här lektionen går mera i street/hip hop tema, kommer verkligen fortsätta :D Även om den är på en sån besvärlig tid som halv 5 så ska ja dit :D. Det var spegelsal, ordentliga högtalare och superbra musik :) Visst gillar jag de vanliga danstimmarna också, men det här var ändå mycket roligare :D

Så nu visste ni det ;D

Tjenixen

Oj vad skönt att ha 6 dars arbete undan. Nu 2 dar ledigt, och så kommer det en lättare period :)

Idag var jag via säästö pörssi, skulle köpa en fin handduk som jag sett i reklambladet, men den fanns inte.. :/ Hittade den i alla fall inte.. Men det gör inte så mycket. Jag köpte en mugg till min muminmugg- samling istället, haha, vadå muminfreak..

Igår började dansen. Det var jätteroligt :) Men man var väl lite snurrig i början, varken armar eller ben ville riktigt lyda. Men efter en stund så började allt komma tillbaka. Jag och Jennyfer har förresten anmält oss till en annan grupp. Skulle vara jätteroligt, men vi har lite problem med att få skjuts dit och bussarna verkar inte gå riktigt någon bra tid...
Men vi får se, den börjar imorgon. Annars får vi helt enkelt ringa och säga att vi ändå inte kan komma.
Skulle vara roligt eftersom man gör mera serier och sånt i den gruppen. Vi gör mest muskelövningar, grundsteg, piruetter och allt sånt. Om man går i båda skulle man få tillräckligt av allt :)

Jag vet inte riktit, har inte något mer intressant att skriva just nu :P .


Dansare

Ta en titt på den här dansgruppen :) De är verkligen jättebra! De har flera klipp på youtube, titta gärna på dem också!




Så duktiga, blir riktigt avis ;D

En av de sämsta låtarna....

... jag någonstin hört. Inte ens texten kan rädda den här låten. En total katastrof.

Pussycat Dolls  - When I Grow Up



Din åsikt?

Örngott med muminmotiv

Jag som diggar allt med mumin var ju bara tvungen att beställa ett finfint örngott/dynvar (eller vad man nu vill kalla det)
från netanttila. Så fint :D Finns 3 olika motiv, själv valde jag det på bilden nedan.
Märket är Finlayson och priset 10,00€. Dyyyrt..
netanttila.comnetanttila.com

                                                                         
    What do you think?     

Så var det ju det här med uppdatering

Några dar sen sist. 
Har inte riktigt haft något att skriva om (och faktist ingen lust heller). Torsdag är det alltså idag. På tisdagen var jag med Tessi på agility, det gick jättebra. På tisdag började också skolorna.

Vart tog den långa sommaren vägen?

Sucksuck. Jag fick en rolig överraskning idag. Or not. Stod på jobbet och studerade arbetslistorna. Funderade varför mitt lediga veckoslut var överstruket och det stor 'J' och 'A' istället. Det visade sig betyda 'Jälki' (= kväll) och 'Aamu' (=morgon)...
Yes alltså. Här trodde man att man hade en 3- dagars period och sen ledig helg. Näedå. Istället var det 6 dars arbete.. 6 dar. Hade visst glömt att jag bytt med en annan eftersom hon är på en kurs nu. Greeeaat...
Men tja. Man får ta dagarna som de kommer.

Imorgon fyller mamma år, så jag var tvungen att svänga in via stan efter jobbet för att köpa henne en present. Köpte en sockerskål i Pentik, som är av samma serie som muggarna jag köpte när jag slutare VNF. Köpte dem alltså åt mamma och pappa som tack för att de betalade skolan och bussbiljetterna. Aino heter serien, gillar den själv också och har en sån pajform. :)

Tänk ett så långrandigt inlägg.

Min dag

Idag har jag varit ledig. Jag har:

  • Fått photoshop cs3 till min nya dator, yeah! Tack vare min käre broder.
  • Städat mitt rum. Plockat undan gamla böcker och fixat så det ryms in mera i ett skåp.
  • Varit ut med Tessi. Mötte Fredrika med Prillan och pratade med henne i en halvtimme.

    Där var det. Har haft en riktigt skön dag. Nu ska jag passa på att lägga in min 'vill-ha-lista' ;D
    Har ju köpt grejer igen ;P



  • En laptop
  • Ett par vita shorts
  • Nya svarta leggings
  • En ny hårfärg
  • Vita skor
  • Svarta ballerinaskor
  • Nya jeans
  • Pocketkamera

  • T j o l a h o p p !

    Har inte varit världens flitigaste bloggare de senaste dagarna, det beror på att jag för en gångs skull har varit upptagen med andra saker. Diggiloo showen var verkligen jättebra, artisterna sjöng hur fint som helst och showen var snyggt upplagd :) Jättebra verkligen! Fint väder var det med!

    Jag och DG satt på 5:e raden, i mitten. Vi hade jättebra plats enligt mig :)

    Mamma Mia filmen var vi och tittade på idag, jag och Jennyfer alltså. Det var fullsatt igen! Sista dagen den gick. Tyckte den var riktigt bra, rolig åtminstone :)

    Måste gå och se Step Up 2 the streets sen.

    Nu ska jag titta på teve en stund, sedan ska jag gå och sova :) Ledig 2 dagar nu igen, wihii!

    Bye, bye


    H e j .

    Nu är klockan 23:52 (finsk tid) och det är alldeles för mycket för en person som börjar sitt jobb klockan 07:00 (jag)

    G o d n a t t .

    G o d m o r g o n !

    Godmorgon, gott folk! Regn idag igen, of course.

    08-08-08 är det ju idag :D Är på väg till jobbet så småningom, skulle inte alls orka. Kvällstur idag alltså. Börjar 10:00. Slutar 18:00. Buu.
    Imorgon blir det diggiloo för hela slanten, ska bli roligt :) Hoppas det inte regnar bara...
    Sen blir det bio i söndag och jag är ledig måndag-tisdag, jeje!

    Ha en bra dag,

    Jaha.

    Just det. Fullsatt. Fanns bara ströplatser kvar. Eller, på första raden fanns förstås platser för folk som vill sitta bredvid varandra.. 
    Så på söndagen far vi på nytt. Då förbeställer vi biljetter, så att vi säkert har.


    Bio ikväll

    Om en timme ska jag på bio med syster Jennyfer, ska bli skoj :) Mamma Mia ska vi se.

    Tjolahopp (:


    Oj oj oj nej

    Emma berättade för mig att min blogg är helt lila. Då menar jag helt lila.

    Texten i alla inlägg är tydligen lila. Great. Meningen är att den ska vara svart och det är den när man surfar med internet explorer eller äldre versioner av firefox. Men i nyare firefox är den lila, och ja, vetefan va jag ska göra!

    Ska försöka rätta till det, men till dess får ni användare-av-nyare-firefoxversioner stå ut med den lila texten.


    Om vnf

    Fick en fråga om hur vnf var. (skolan jag gick i)
    Svarar gärna på den, men kanske du vill ge din mail så kan jag svara till den istället? :)


    Gammaldags känsla

    © Sarah Henriksson

    Drick te med en  lite gammaldags känsla! Från greengate.dk kan man köpa allting :)
    Hm, hoppas ni ser det på era datorer att det står 'gammaldags' ovanför känsla. Kollade nämligen i en annan dator nu och här syns det knappt.. Tja, annars står det bara 'känsla' i så fall ;D .

    S t o c k h o l m -

    Äntligen kommer Stockholmsbilderna :) Ta en närmare titt genom att klicka på de små bilderna.


    Den 31.7 bar vi iväg till Helsingfors.

    © Sarah Henriksson   © Sarah Henriksson

    På väg mot check-in.

    © Sarah Henriksson   © Sarah Henriksson   © Sarah Henriksson 
    På kvällen blev det en riktigt fin solnedgång

    © Sarah Henriksson  © Sarah Henriksson   © Sarah Henriksson   © Sarah Henriksson   © Sarah Henriksson
    Så plötsligt var i i Sverige.

    © Sarah Henriksson   © Sarah Henriksson   © Sarah Henriksson
    Vid Katarinahissen.

    Där fick ni se några bilder från resan :) Titta gärna in på Jennyfers blogg om du vill se hennes :)


    Cascada - Faded

    Hittade lite nyare låtar av Cascada :)
    Perfect Day heter albumet som gavs ut 2007, visste inte om det. Det innehåller en massa nya låtar man inte hört förut, men också endel covers såsom Sk8ter Boi (Avril Lavigne) och Just Like A Pill (Pink).

    Här har ni en av låtarna, och visst har hon en otroligt fin röst!



    cascadamusic.net       
    bild från cascadamusic.net

    Now I've faded
    into someone else
    Made me someone
    I don't wanna be
    Yeah, I'm faded
    My true colour's gone
    Like a picture
    Nobody sees

     
    - -

    En regnig dag igen

    Var till stan med Jennyfer idag, köpte en fin scrapbook och lite tillbehör :) Senare på kvällen började jag fixa lite och märkte att scrapbooking (<- om man kallar det så..) är riktigt kul :D

    Det har regnat och blåst hela dagen idag. 16 grader tror jag det var (!) om jag minns rätt.. är det höst nu eller?! I stan var det i alla fall gula löv på gräsmattorna och det betyder bara en sak enligt mig...

    Hoppas vi får lite sol och fint ännu innan den där mörka hösten slår till.

    Nu sitter jag här och ugglar mig. Klockan är närmare ett på natten (Finsk tid) och jag undrar varför jag alltid får mera enerig efter 11 på kvällen... Det är konstigt.


    En regnig söndag

    © Sarah Henriksson       © Sarah Henriksson  

    Idag har det varit regn igen. Den där ena solveckan var tydligen förbi nu, regnet har kommit tillbaka. Great. 

    Idag har jag suttit inne (förutom de 5 minuter jag var ute och fotade regndroppar p.g.a brist på syre inomhus). Tittat på teve och suttit vid datorn. Nu märkte jag att klockan är kvart över 11. Hm. Vart for den här dagen riktigt? 
    Tja, det har ju varit riktigt skönt i alla fall :)     

    Nu sitter jag i sängen och har det så mysigt så med min laptop och gammal god 90-talsmusik (Pandora - Don't You Know)

    Tjohej!




            

    N a l l e b u d e t . s e

    Åh, vad  jag älskar såna här sidor! Nallebudet.se heter den. Man kan beställa enjättegullig nalle åt någon :) Man får beställa dem från vilket land som helst, och de skickas hem i bevlådan till den man angett att ska få den! Hur roligt som helst!

    Kolla in sidan! :D

    + är att 2kr/beställd nalle skänks till välgörenhet!


    Nalle

    Kate Ryan - Ella Elle L'a




    Harry Potter och halvblodsprinsen - T r a i l e r

    Se trailern här!

    Ännu den spännande och mystikfylld Harry Potter film :) Den tänker jag gå och se, tänker du?

    Usher feat. Beyonce & Lil Wayne - Love In This Club

    En remix av Ushers Love In This Club.




    (Observera att Beyonce o Lil Wayne inte är med i denna videon)

    Hemma igen

    Idag kom vi hem från Sverige igen :) Roligt var det i Stockholm! Bilder och sånt får ni se senare, skulle bara uppdatera lite nu :)

    Har städat lite i rummet idag och det börjar likna ett rum igen.


    RSS 2.0